Introduction to Computers with answer _Set 6 _Exam

Question 1: Name the device that provides attachment points for RAM, Video Cards, Graphics card, Modem etc.

  1. processor
  2. father board
  3. motherboard
  4. modem

Answer: 3.

Question 2: Which term identifies a specific computer on the web and main page of the entire site

  1. None
  2. URL
  3. Website address
  4. Hyperlink
  5. Domain name

Answer: 2.

Question 3: In C, An array that uses more than two subscripts is known as

  1. One dimentional Array
  2. Two Dimentional Array
  3. Three Dimentional Array
  4. Multi Dimentional Array

Answer: 4.

Question 4: Predict the output or error(s) for the following:

void main()

{

Computer Officer Preparation – Introduction and Fundamentals of Computers

RELATED LINKS

► Programming ► Data Layer ► Computer RAM

ONLINE STAT

We have 60 guests online

 

Home Browse MCQs General Knowledge Online Practice Bank PO Exam Class Notes Discussion Forum Community

Introduction to Computers with answer :Set 8 ../multiple-choice-questions/computer-office…

1 of 7 5/15/2013 2:25 PM

int const * p=5;

printf(“%d”,++(*p));

}

  1. Compiler error: Cannot modify a constant value.
  2. 5
  3. 6
  4. 7

5.

Answer: 1.

Question 5: Which command is used to undelete delete a bunch of files with extension doc that you have just deleted

  1. Undelete
  2. Undelete *.doc
  3. Undelete/all
  4. All of the above

Answer: 2.

Question 6: In the SAR sub layer of _ _ _ _ _ _ _ _ _ , the payload is 48 bytes and there is no added header or trailer

  1. AAL1
  2. AAL2
  3. AAL3/4
  4. AAL5

Answer: 4.

Question 7: Special I/O instruction r required for

  1. a. Memory mapped I/O
  2. b. I/O mapped I/O
  3. c. both of these
  4. d. none of these

Answer: 1.

Introduction to Computers with answer :Set 8 ../multiple-choice-questions/computer-office…

2 of 7 5/15/2013 2:25 PM

Question 8: Which of the following is not a type of UNIX shell?

  1. KORN SHELL
  2. BOURNE SHELL
  3. C SHELL
  4. JOIN SHELL

Answer: 4.

Question 9: The key idea behind ISDN is that of the _ _ _ _ _ _ _ _ _, a conceptual pipe between the customer and the carrier through which bits flow

  1. digital byte pipe
  2. analog bit pipe
  3. digital pipe
  4. digital bit pipe

Answer: 4.

Question 10: You use the History panel to:

  1. insert Flash buttons.
  2. insert images.
  3. format text.
  4. display the actions performed.

Answer: 4.

Question 11: What was the first ARPANET message?

  1. “lo”
  2. “hello world”
  3. “mary had a little lamb”
  4. “cyberspace, the final frontier”

Answer: 1.

Question 12: The name for the way that computers manipulate data into information is called:

  1. Programming
  2. Processing

Introduction to Computers with answer :Set 8 ../multiple-choice-questions/computer-office…

3 of 7 5/15/2013 2:25 PM

  1. Storing
  2. Organizing

Answer: 2.

Question 13: The information related to multi-programmed hosts is placed in the header of _ _ _ _ _ _ _ Layer

  1. Application layer
  2. Transport Layer
  3. Session layer
  4. Network Layer.

Answer: 2.

Question 14: Which is not true for primary storage?

  1. Information must be transferred to primary storage
  2. It is relatively more expensive and it is a part of the CPU
  3. It allows very fast access to data
  4. All the above

Answer: 4.

Question 15: At which OSI layer does data translation and code formatting occur?

  1. Network
  2. Physical
  3. Data link
  4. Transport
  5. Presentation

Answer: 5.

Question 16: Purpose of PC (Program Counter) in a Microprocessor is

  1. To store address of TOS (Top Of Stack)
  2. To store address of next instruction to be executed.
  3. Count the number of instructions.
  4. To store base address of the stack.

Answer: 2.

Introduction to Computers with answer :Set 8 ../multiple-choice-questions/computer-office…

4 of 7 5/15/2013 2:25 PM

 

Question 17: In Photoshop You want to specify a halftone screen frequency when you print your image. Which command should you choose to access this option?

  1. File > Print with Preview
  2. File > Print
  3. File > Page Setup
  4. File > Print One Copy

Answer: 1.

Question 18: What command is used to partition a hard drive?

  1. Fdisk
  2. Format
  3. Chkdsk

Answer: 1.

Question 19: For most of computers,the number of scan lines varies between

  1. 100 and 1000
  2. 200 and 2000
  3. 300 and 3000
  4. None of these

Answer: 1.

Question 20: The ….. tells the rest of the computer how to carry out a program’s instructions.

  1. ALU
  2. System Unit
  3. Control Unit
  4. Motherboard

Answer: 2.

Question 21: You are working on a complex marketing problem and want to use the Solver feature of Excel. What are the three pieces of information that must be provided to the Solver to solve the problem?

  1. Your data, variables, and constraints.

Introduction to Computers with answer :Set 8 ../multiple-choice-questions/computer-office…

5 of 7 5/15/2013 2:25 PM

  1. Your target, variables and data range.
  2. Your target, variables and constraints.
  3. Your target, subtotals and constraints.

Answer: 3.

Question 22: Default line spacing in Word is

  1. Single
  2. Double
  3. 1.5
  4. Multiple

Answer: 1.

Question 23: The computer code for interchange of information between terminals is

  1. ASCII
  2. BCD
  3. BCDIC
  4. Hollerith

Answer: 1.

Question 24: Which of the following command is used to count just the number of lines contained in a file ?

  1. wc-1
  2. wc-w
  3. wc-c
  4. wc-r

Answer: 1.

Question 25: One of the major components of a PC is the Central Processing Unit (CPU) which can be best described as:

  1. The device that sends the bus signals telling it what to do.
  2. The area that regulates all of the system power usage
  3. The area where all the of the Basic input/output routines are stored
  4. The area where all of the processing takes place

I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *