Introduction to Computers with answer _Set 5 _Exam

Question 1: Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word? 1. Down cursor key

  1. Shift+Enter key
  2. Enter key
  3. Control+Enter key

Answer: 3.

Question 2: Which of the following is the correct syntax for CompactRepair method? 1. expression. CompactRepair

  1. expression (SourceFile, DestinationFile, LogFile)
  2. CompactRepair(SourceFile, DestinationFile, LogFile)
  3. expression. CompactRepair(SourceFile, DestinationFile, LogFile)

Answer: 4.

Question 3: Consider the following statements: Statement A: The write access to a file system is possible while using the growfs command. Statement B: The growfs command increases the size of the UFS file system in a volume without causing data loss. Which of the following is true about the statements? 1. Statement A is true, and Statement B is false.

  1. Statement A is false, and Statement B is true.
  2. Both Statement A and Statement B are true.
  3. Both Statement A and Statement B are false.

Answer: 2.

Question 4: Multiple items can be selected by pressing 1. CTRL key

  1. ALT key
  2. Shift key
  3. CTRL, ALT & DEL key

Answer: 1.

Computer Officer Preparation – Introduction and Fundamentals of Computers

RELATED LINKS

► Test Quiz

► IP Database

► IP Addresses

ONLINE STAT

We have 63 guests online

 

Home Browse MCQs General Knowledge Online Practice Bank PO Exam Class Notes Discussion Forum Community

Introduction to Computers with answer :Set 7 | ../multiple-choice-questions/computer-office…

1 of 6 5/15/2013 2:25 PM

Question 5: Susan needs to use a set of hidden tools frequently. To do this, she would: 1. select the tool from the pop-up toolbar.

  1. detach the toolbar.
  2. dock the toolbar.
  3. group the toolbox.

Answer: 2.

Question 6: To test the IP stack on your local host, which IP address would you ping? 1. 127.0.0.0

  1. 1.0.0.127
  2. 127.0.0.1
  3. 127.0.0.255
  4. 255.255.255.25

Answer: 3.

Question 7: CHECK constraint is used to enforce: 1. entity integrity.

  1. domain integrity.
  2. referential integrity.
  3. user-defined integrity.

Answer: 2.

Question 8: The horizontal and vertical lines on a worksheet are called ___ 1. cells

  1. sheets
  2. gridlines
  3. blocklines

Answer: 3.

Question 9: Which is not a type of anti-virus? 1. Norton

  1. McAfee
  2. STD
  3. Symantec

Answer: 3.

Question 10: Which computer language is preferred for data processing ? 1. APL

  1. Pascal

Introduction to Computers with answer :Set 7 | ../multiple-choice-questions/computer-office…

2 of 6 5/15/2013 2:25 PM

  1. BASIC
  2. none of the above

Answer: 1.

Question 11: What is the extention of Australia 1. .au

  1. .in
  2. .uk
  3. .us

Answer: 1.

Question 12: What is the abbreviation of SATA 1. Serial Advanced Technology Attachment

  1. Sedentary Advanced Technology Attachment
  2. Secondary Advanced Technology Attachment
  3. Secondary Aerial Technology Attachment

Answer: 1.

Question 13: What does XHTML stand for? 1. EXtra Hyperlinks and Text Markup Language

  1. EXtreme HyperText Markup Language
  2. EXtensible HyperText Marking Language
  3. EXtensible HyperText Markup Language

Answer: 4.

Question 14: Which of the following cannot be the status of a task? 1. Finished

  1. In Progress
  2. Waiting on someone else
  3. Deferred

Answer: 1.

Question 15: An n element AVL tree with height h can be searched in 1. o(log h)

  1. O(h)
  2. O(h log h)
  3. O(n)

Answer: 2.

Question 16: A monitor with high dot pitch will have:

Introduction to Computers with answer :Set 7 | ../multiple-choice-questions/computer-office…

3 of 6 5/15/2013 2:25 PM

  1. a relatively large number of pixels.
  2. a high number of possible colors in its display.
  3. wide gaps between pixels.
  4. relatively fast recharging of the pixels illumination.

Answer: 3.

Question 17: List the results that will be displayed for each of the following lines: msgbox Int(-5.5) msgbox Fix(-5.5) msgbox Cint(-5.5) 1. Line 1: -6 Line 2: -5 Line 3: -6

  1. Line 1: -5 Line 2: -5 Line 3: -6
  2. Line 1: -5 Line 2: -6 Line 3: -6
  3. Line 1: -6 Line 2: -6 Line 3: -5

Answer: 1.

Question 18: The PC and the Apple Macintosh are examples of two different 1. platforms

  1. programs
  2. input devices
  3. storage devices

Answer: 1.

Question 19: In B-tree of order m all external nodes are _ _ _ _ _ _ 1. at different levels

  1. have 1 child node
  2. at same levels
  3. have two child nodes

Answer: 3.

Question 20: Jim wants to create an object of the ItemEvent class. Which one of the following options represents the constructor for the ItemEvent class? 1. ItemEvent(ItemSelectable source, int id, Object item)

  1. ItemEvent(ItemSelectable source, boolean id, Object item)
  2. ItemEvent(ItemSelectable source, int id, Object item, int stateChange)
  3. ItemEvent(ItemSelectable source, boolean id, Object item, int stateChange)

Answer: 3.

Question 21: Two cards have been drawn successively from a pack without replacing the first. Find the probability that 2nd card is spade, if the first card is spade? 1. 4/17

  1. 5/17

Introduction to Computers with answer :Set 7 | ../multiple-choice-questions/computer-office…

4 of 6 5/15/2013 2:25 PM

YOU ARE HERE:  TOP

Tweet 0 0 Share

  1. 6/17
  2. 7/17

Answer: 1.

Question 22: What type of PCMCIA card is used for modems and network cards. What type of PCMCIA card is used for modems and network cards. 1. Type 1

  1. Type II
  2. Type III

Answer: 2.

Question 23: What connector on a network card is associated with a 10BASE2 cable? What connector on a network card is associated with a 10BASE2 cable? 1. RJ11

  1. BNC
  2. RJ45
  3. DB25

Answer: 2.

Question 24: A java Class can have two methods provided the return types are different! 1. true

  1. false
  2. depends on operating system
  3. depends on coding style

Answer: 1.

Question 25: A file contains characters a,e,i,o,u,s and t with frequencies 10,15,12,3,4,13 and 1 respectively. If we use Huffman coding for data compression then the average code length will be: 1. 140/58

  1. 146/58
  2. 150/58
  3. 174/58

Answer: 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *