INTRODUCTION TO COMPUTERS WITH ANSWER _SET 7 _EXAM

Question 1: Which of the following is not part of the data link layer?

  1. Transports data across the physical link
  2. Performs physical addressing
  3. Performs flow control
  4. Determines network topology
  5. Terminates a session

Answer: 5.

Question 2: A sensor that informs a body computer about temperature, such as an ambient air temperature sensor for A/C is a:

  1. potentiometer.
  2. hall-effect switch.
  3. thermistor.
  4. thermodiode.

Answer: 3.

Question 3: Which of the following is single user computer with many features and good processing power?

  1. Minicomputer
  2. Workstation
  3. Macintosh
  4. None of these

Answer: 2.

Question 4: Computer ethics has its own roots in the work of ________during the World War II

  1. Nobert Wiener
  2. Herman Hollerith

Computer Officer Preparation – Introduction and Fundamentals of Computers

RELATED LINKS

► Memory Exam ► Programming ► Data Layer

ONLINE STAT

We have 63 guests online

 

Home Browse MCQs General Knowledge Online Practice Bank PO Exam Class Notes Discussion Forum Community

Introduction to Computers with answer :Set 9 ./multiple-choice-questions/computer-office…

1 of 6 5/15/. 2:26 PM

  1. Robert Wiener
  2. Herman Wiener

Answer: 1.

Question 5: The windows registry consists of which two files?

  1. autoexec.bat and config.sys
  2. user.dat and win.ini
  3. user.dat and system.dat
  4. win.reg and user.dat

Answer: 3.

Question 6: Which Open Systems Interconnections (OSI) layer does IP belong to?

  1. Session layer
  2. Data link layer
  3. Transport layer
  4. Network layer

Answer: 4.

Question 7: Keyboard is an …………

  1. Input device
  2. Memory device
  3. Output device
  4. None of the above

Answer: 1.

Question 8: The destroyList() member function deletes the contents of the linked list and

  1. does not delete the linked list itself
  2. delete the linked list itself
  3. adds the linked list itself
  4. None of the above

Answer: 1.

Question 9: The Objective of testing is

Introduction to Computers with answer :Set 9 ./multiple-choice-questions/computer-office…

2 of 6 5/15/. 2:26 PM

  1. Debugging
  2. To uncover errors
  3. To gain modularity
  4. To analyze system

Answer: 2.

Question 10: In token Ring , when a frame reaches its destination station, which of the following occurs?

  1. the message is copied
  2. four bits in the packet are not changed
  3. the message is take off the ring and replaced by the token
  4. the message is removed from the buffer

Answer: 1.

Question 11: MSword what is the short cut of paste

  1. CTRL+V
  2. CTRL+A
  3. CTRL+C
  4. CTRL+F

Answer: 1.

Question 12: In digital computer, all the expressions are coded into ………..

  1. Octal digits
  2. Binary digits
  3. Hexadecimal digits
  4. Decimal digits

Answer: 2.

Question 13: The purpose of the _______ layer is to transport a raw bit stream from one machine to another

  1. Physical Layer
  2. Data Link Layer
  3. Network layer

Introduction to Computers with answer :Set 9 ./multiple-choice-questions/computer-office…

3 of 6 5/15/. 2:26 PM

  1. Application Layer

Answer: 1.

Question 14: Register is a

  1. Set of capacitors used to register input instructions in a digital computer
  2. Set of paper tapes and cards put in a file
  3. Temporary storage unit within the CPU having dedicated or general purpose use
  4. part of the auxiliary memory

Answer: 3.

Question 15: Identify the directives of JSP.

  1. page, include, and taglib
  2. include, autoFlush, and taglib
  3. page, import, taglib, and buffer
  4. contentType, include, and taglib

Answer: 1.

Question 16: A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop

  1. PSS
  2. POS
  3. inventory
  4. data mining

Answer: 1.

Question 17: Which one of the following is the valid SAX enabled parser?

  1. XML4J
  2. XML Parser
  3. DTD Parser
  4. Tool Parser

Answer: 1.

Question 18: In the following the fastest computer constituent is

Introduction to Computers with answer :Set 9 ./multiple-choice-questions/computer-office…

4 of 6 5/15/. 2:26 PM

  1. CPU
  2. Magnetic Tape
  3. Video Terminal
  4. Sensors and Mechanical controllers

Answer: 1.

Question 19: DSDD is

  1. Double Sided Double Density
  2. Dual Sided Double Density
  3. Double Sided Dual Density
  4. Dual Sided Dual Density

Answer: 1.

Question 20: Which among the following is a software based virtual computer

  1. Digital immune module
  2. CPU emulator
  3. Virus signature scanner
  4. Emulation control module

Answer: 2.

Question 21: The operation of subnet is controlled by _ _ _ _ _ _ _ _

  1. Network Layer.
  2. Data Link Layer
  3. Data Layer
  4. Transport Layer

Answer: 1.

Question 22: Which one of the following files forms a link to the physical devices and peripherals on a system?

  1. Regular files
  2. Directory files
  3. Device special files
  4. Link files

Introduction to Computers with answer :Set 9 ./multiple-choice-questions/computer-office…

5 of 6 5/15/. 2:26 PM

YOU ARE HERE:  TOP

Home | About Us | Sitemap | Privacy Policy | Contact Us | RSS Feed | Submit Article (Registered Users Only)

Copyright © . Loksewa Exam. All Rights Reserved. Designed by JoomlArt.com. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.

Tweet 0 0 Share

Answer: 3.

Question 23: Name the latest version of Windows

  1. Windows 3.1
  2. Windows NT
  3. Windows 98
  4. Windows Vista

Answer: 4.

Question 24: A trie structure is a complete _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ tree [19S04]

  1. binary
  2. search
  3. B-tree
  4. m- ary

Answer: 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *