Fundamental of Computer_ Section 2 _ Exam

1. The process of communicating with a file from a terminal is
A. Interactive
B. Interrogation
C. Heuristic
D. All of the above
E. None of the above
Answer: B
2. A common boundary between two systems is called
A. Interdiction
B. Interface
C. Surface
D. None of the above
Answer: B
3. The examination and changing of single bits or small groups of his within a word is called
A. Bit
B. Byte
C. Bit manipulation
D. Bit slice
E. None of the above
Answer: C
4. Which computer has been designed to be as compact as possible?
A. Mini
B. Super computer
C. Micro computer
Computer Officer Preparation – Introduction and Fundamentals of Computers
RELATED LINKS
► Memory Exam ► Programming ► Intel

Maruti Swift FROM 180,000
Bajaj Pulsar FROM 20,000
Victor FROM 10,000
ONLINE STAT
We have 63 guests online

Home Browse MCQs General Knowledge Online Practice Bank PO Exam Class Notes Discussion Forum Community
Fundamental of Computer: Section 2 | Loksewa Exam http://www.loksewaexam.com/multiple-choice-questions/computer-office…
1 of 6 5/15/2013 2:27 PM
D. Mainframe
E. None of the above
Answer: C
5. Which method is used to connect a remote computer?
A. Device
B. Dialup
C. Diagnostic
D. Logic circuit
E. None of the above
Answer: B
6. How many bit code is used by Murray code for TELEPRINTER machines.
A. 4
B. 5
C. 9
D. 25
E. None of the above
Answer: B
7. The symbols used in an assembly language are
A. Codes
B. Mnemonics
C. Assembler
D. All of the above
E. None of the above
Answer: B
8. The 2’s compliment of a binary no. is obtained by adding…..to its 1’s compliment.
A. 0
B. 1
C. 10
D. 12
Fundamental of Computer: Section 2 | Loksewa Exam http://www.loksewaexam.com/multiple-choice-questions/computer-office…
2 of 6 5/15/2013 2:27 PM
E. None of the above
Answer: B
9. A systems programming language for microcomputers in the Intel family is
A. PL/C
B. PL/CT
C. PL/M
D. PLA
E. None of the above
Answer: C
10. A datum that indicates some important state in the content of input or output is
A. Sequence
B. Sentinel
C. SIO
D. Sibling
E. None of the above
Answer: B
11. Which is a non-standard version of a computing language?
A. PROLOG
B. APL
C. Army
D. PL/1
E. None of the above
Answer: C
12. Which of the following is still useful for adding numbers?
A. EDSAC
B. ENIAC
C. Abacus
D. UNIVAC
E. None of the above
Fundamental of Computer: Section 2 | Loksewa Exam http://www.loksewaexam.com/multiple-choice-questions/computer-office…
3 of 6 5/15/2013 2:27 PM
Answer: C
13. The average time necessary for the correct sector of a disk to arrive at the read write head is _____
A. Down time
B. Seek time
C. Rotational delay
D. Access time
E. None of the above
Answer: C
14. A number that is used to control the form of another number is known as
A. Map
B. Mask
C. Mamtossa
D. Marker
E. None of the above
Answer: B
15. A general purpose single-user microcomputer designed to be operated by one person at a time is
A. Special-purpose computer
B. KIPS
C. M
D. PC
E. None of the above
Answer: D
16. ASCII stands for
A. American standard code for information interchange
B. All purpose scientific code for information interchange
C. American security code for information interchange
D. American Scientific code for information interchange
E. None of the above
Answer: A
Fundamental of Computer: Section 2 | Loksewa Exam http://www.loksewaexam.com/multiple-choice-questions/computer-office…
4 of 6 5/15/2013 2:27 PM

17. Which device of computer operation dispenses with the use of the keyboard?
A. Joystick
B. Light pen
C. Mouse
D. Touch
E. None of the above
Answer: C
18. The microcomputer, Intel MCS-80 is based on the widely used Intel
A. 8080 microprocessor
B. 8085 microprocessor
C. 8086 microprocessor
D. 8082 microprocessor
E. None of the above
Answer: A
19. Which is a machine-oriented high-level language for the GEC 4080 series machines.
A. LOGO
B. SNOBOL
C. Babbage
D. ALGOL
E. None of the above
Answer: C
20. A program that is employed in the development, repair or enhancement of other programs is known as
A. System software
B. Software tool
C. Applications program
D. Utility program
E. None of the above
Answer: B
Fundamental of Computer: Section 2 | Loksewa Exam http://www.loksewaexam.com/multiple-choice-questions/computer-office…
5 of 6 5/15/2013 2:27 PM
YOU ARE HERE: TOP
Home | About Us | Sitemap | Privacy Policy | Contact Us | RSS Feed | Submit Article (Registered Users Only)
Copyright © 2013 Loksewa Exam. All Rights Reserved. Designed by JoomlArt.com. Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Tweet 1 0 Share
21. Any storage device added to a computer beyond the immediately usable main storage is known as
A. Floppy disk
B. Hard disk
C. Backing store
D. Punched card
E. None of the above
Answer: C
22. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper.
A. Mouse
B. Plotter
C. Touch panel
D. Card punch
E. None of the above
Answer: B
23. The list of coded instructions is called
A. Computer program
B. Algorithm
C. Flowchart
D. Utility programs
E. None of the above
Answer: A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *